Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών: Αδικία η μη καταβολή οικονομικής αποζημίωσης για μετακίνηση στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στον Ν. Ηρακλείου

Τη μη οικονομική αποζημίωση του στρατιωτικού προσωπικού, που υπηρετεί στον Ν. Ηρακλείου, σε μετακίνηση του άνω των 60 χλμ, αναδεκνύει μέσω επιστολής της στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ν. Δένδια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.).

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία

  1. Με την παρούσα επιστολή αναδεικνύουμε το θέμα της προβλεπόμενης ημερήσιας αποζημίωσης για τις αυθημερόν μετακινήσεις του στρατιωτικού προσωπικού που μετακινείται σε απόσταση από 60 χλμ. και άνω από την έδρα της υπαγόμενης Μονάδας – Υπηρεσίας τους και  η οποία ανέρχεται στο 1/3 της πλήρους ημερήσιας αποζημίωσης, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στα άρθρα 7, παρ. 1 και 8, παρ. 4 του (α) σχετικού.

         2. Κατόπιν ενημέρωσης που έχουμε λάβει μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από συναδέλφους που υπηρετούν στο 545 Α/Μ ΤΠ της 5ης Α/Μ Ταξιαρχίας, η παραπάνω αποζημίωση δεν καταβάλλεται στο προσωπικό για δραστηριότητες που ξεπερνούν την προβλεπόμενη απόσταση των 60 χλμ. από την έδρα της Μονάδας, προκειμένου να εκδοθούν και τα σχετικά φύλλα πορείας για να αποζημιωθεί το μετακινούμενο προσωπικό. 

         3. Συναφώς με όσα μας έχουν μεταφερθεί, το προσωπικό του 545 Α/Μ ΤΠ εκτέλεσε εκπαιδευτική πορεία προς το Όρος Ψηλορείτης με εκκίνηση από το σημείο Λάκκος Μυγερού, δρομολόγιο το οποίο ξεπερνάει τα 60 χλμ. από την έδρα της Μονάδας και για το οποίο στο μετέχων προσωπικό δεν έχει υλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης φύλου πορείας για να αποζημιωθεί εν αντιθέσει των διαλαμβανομένων στο (α) σχετικό. 

         4. Κατόπιν των παραπάνω και γνώμονα, πως το στρατιωτικό προσωπικό δεν πρέπει επ’ ουδενί να στερείται των νόμιμων δικαιωμάτων του και δη οικονομικών, η Γραμματεία ΕΠΟΠ αναδεικνύει ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Φρουρά Ηρακλείου και δεν διαπραγματεύεται την οικονομική αποζημίωση με διοικητικά μέτρα τύπου ρεπό (απαλλαγές). Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η μη καταβολή της οικονομικής αποζημίωσης κατά τη κίνηση εκτός της έδρας της Μονάδας και σε απόσταση άνω των 60 χλμ συνιστά αδικία και διάκριση. 

         5. Τέλος, για τα παραπάνω έχει ενημερωθεί τόσο η Διοίκηση του 545 Α/Μ ΤΠ όσο και η Διοίκηση της 5ης Α/Μ Ταξιαρχίας ενώ αναμένουμε την επίλυση του θέματος.  

Η επιστολή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί